tiistai 13. maaliskuuta 2012

Laihdutuksesta

Ajattelin tällä kertaa vähän erilaista, blogin yleisestä teemasta poikkeavaa postausta. Itse olen kuitenkin tiputtanut 15 kiloa pois. Mähän olen ollut aina lähes tän kokoinen kun olen nyt. Paino alkoi nousta kun täytin 18 ja enimmillään se taisi olla vuonna 2009. Itsehän ei painonnousua heti huomannut..vasta siinä vaiheessa, kun ennen sopivat vaatteet eivät enään mahtuneetkaan päälle. Siinä vaiheessa tajusin, että nyt mun on tehtävä jotain asialle!  Kerron nyt siis oman kokemukseni ja sen, millän tavalla MUN paino tippui. En sano, että tämä olis ainut ja oikea keino, enkä ala kannustamaan ketään normaalipainoista laihduttamaan.  Ihmisen normaali paino on se, missä sillä on ITSELLÄÄN hyvä olla. 

Painonpudotus onnistui liikunnan lisäämisellä ja vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. On tietysti olemassa kaikenlaisia "lisäravinteita" laihdutuksen tueksi, mutta ilman niitäkin pärjää pitkälle!
Itse suosin nykyäänkin vihreätee -kapseleita, joita käytän yleisen turvotuksen poistoon. Itse kun turpoan jos syön vähääkään ylimääräistä suolaa. Oon mä testannut myös joitakin rasvanpolttokapseleita, mm. cromi2+cayanne. Tosin mitkään kapseleista tuskin toimii, ellei samalla muuta ruokailutottumuksiaan.

Sitten ruokavaliosta, joka mulla oli:
Aamiainen: Söin usein täysjyväpuuroa tai sekoitin blenderillä maitorahkasta, marjoista ja leseistä pirtelön. Näillä jaksoi pitkälle ja sain kivasti päivän käyntiin
Lounas: kanaa tai kalaa, lisukkeena raejuustoa ja salaattia. Jos lounas jäi väliin niin söin proteiinipatukan,tms. Kuitenkin söin tasaisin väliajoin ja näin kannattaakin tehdä!
Päivällinen/illallinen: Viimeistään tässä vaiheessa söin lämpöisen aterian, eli sama kuin edellisessä
Iltapala: milloin mitäkin, yleensä maitorahkaa mehukeitolla

Sitten pitkin päivää tuli yleensä syötyä jotain pientä. Aina kun nälkä yllätti! Tosin proteiinipitoisella ruoalla pärjää pitkälle!

Jätin siis ruokavaliosta pois riisin, perunan ja pastan. Leipääkin söin todella harvoin (varsinkin vaaleaa). Aluksi olikin tosi vaikeaa jättää ne pois ruokavaliosta, mutta hetken kun oli niitä syömättä, ei niitä tehnyt enää edes mieli! Aluksi oli kyllä hankala korvata ne jollain muulla..
Tietysti jätin pois myös leivokset, karkit, sipsit, jne! Kyllä ilman niitäkin pystyy elämään :D (ainakin hetken).

Ja tosiaan siinä ohessa söin vihreätee -kapseleita ja välillä niitä chili-kapseleita, jotka kiihdyttää kehon rasva-aineenvaihduntaa ja nostaa kehon sisäistä lämpötilaa lisäten kalorien polttoa (jokainen päättäköön itse, uskooko tällaisten "ihmekapseleiden" tehoon).

Kaloreita kannattaa laskea, kun alkaa pudottamaan painoa. Nainen kuluttaa käsittääkseni noin 2000 kaloria päivässä, eli jos kalorit jäävät päivässä alle ton, niin varmasti paino tippuu muutamassa kuukaudessa jo ihan mukavasti. Täytyy myös muistaa, että ensimmäiset lähtevät kilot on nesteitä, eli jos muutaman pudonneen kilon jälkeen siirtyy entiseen ruokavalioon, tulee vanhat kilot hyvin äkkiä takaisin!! Eikä tietenkään pidä unohtaa liikuntaa. Itse kävin salilla ainakin 2-3 kertaa viikossa ja lenkkeilin aina kun aikataulut antoivat periksi.

Itselläni oli koko projektin aikana itsekuri aikamoisella koetuksella, mutta kyllä olen jälkeenpäin erittäin tyytyväinen saavutukseeni! Ja tosiaan oon nyt yli vuoden ollut tässä normaalissa painossani, mikä mulla nyt on :)Että sellaista tällä kertaa. Kysykää ihmeessä jos tulee jotain kysyttävää!

-Anni

13 kommenttia:

noora eronen kirjoitti...

Ensinnakin onnittelut saavutuksesta!Sitten tuosta suolankaytosta. Suosittelen kovasti tavallisen suolan sijaan A. Vogelin Herbamare yrttisuolaa. Maistuu paljon paremmalta kun tavallinen suola eika mua ainakaan tunnu turvottavan vaikka sita runsain maarin kokkaillessa kaytankin :). Se on vahan hinnakkaampi vaihtoehto, mut purkki kestaa tosi pitkaan.Heips!

Anonymous kirjoitti...

paljonko nuo tee ja chlili kapselit maksaa? Kiva postaus :)!

Anni kirjoitti...

Noora: Kiitoksia! Ja kiitos vinkistä, pitääkin seuraavaksi kokeilla sitä :) uskon kyllä että paljon parempi (ja terveellisempi) vaihtoehto kuin normaali suola!Anonyymi: Chilikapselit on noin 30 euroa ja vihreätee -kapselit alle 20 euroa :)

Anonymous kirjoitti...

Olisiko mahdollista saada ennen ja jälkeen kuvaa? :) Itsellä on laihdutus prosessi meneillään niin olisi kiva saada konkreettista esimerkkiä miten voi laihtua vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ja liikunnalla :) Iloista pääsiäistä!

Anni kirjoitti...

Anonyymi: Mä kelasin ensin laittaa tähän postaukseen ennen ja jälkeen -kuvat, mutta jätin laittamatta, koska en pidä itse jäljellä olevista kuvista yhtään :D tsemppiä painonpudotukseen! :)

Anonymous kirjoitti...

Tässä postauksessa juuri rohkaisit kysymään jos on kysyttävää, mutta et kuitenkaan julkaissut tai vastannut kysymykseeni minkä esitin (en muista mihin näistä *kuntosali* tagatuista postauksista) miten treenaat jalkojasi, kun haluisin itse yhtä sirot, mutta muualta ei tarvitsisi lähteä pois, kun paino muutenkin alipainon rajalla ja alakroppa vain vähän eriparia yläkropan kanssa... =))) :\

Anni Griinari kirjoitti...

Hyvä anonyymi, mä vastasin postaukseen "uusia juttuja" johon sä kysyitkin. Vastasin näin: "Jalkoja saa kiinteytettyä kyykyillä, reisipenkillä, jalkaprässillä jne. Pitkiä sarjoja ja vastukset on hyvä pitää kohtuu pieninä. Turha pelätä että lihasmassa kasvaisi vahingossa, kyllä sen eteen on tehtävä oikeasti TÖITÄ. Lihasharjoittelun lisäksi myös aerobista oman maun mukaan, spinning on hyvä vaihtoehto. Riippuu tietysti vartalon rakenteesta miten tuloksia alkaa näkymään. Itse olen vasta hiljaittain aloittanut taas säännöllisen treenaamisen, eli hyviin näkyviin tuloksiin on vielä matkaa..:) tsemppiä kiinteyttämiseen!!

Anonymous kirjoitti...

OI anteeksi!! Oma moka kun ei edes muista mihin postaukseen on kommentoinut.... *hävettää* (olin aivan varma että olin kommentoinut tuohon yhteen tiettyyn kuntosali - tagattuun... Kiitoksia paljon vastauksestasi ja tästä sitten vain ahertamaan jalkojen parissa!! :))

Anonymous kirjoitti...

Kuinka kauan söit em. tavalla? Kävits siis salilla 2-3 kertaa viikossa. Kuinka usein lenkkelit? Vaikuttiko sinulla vähähiilarinen jotenkin? itselläni oli ärsyttävä sivuoire: naama kutitti! kuinka pian paino tippui?

Anni Griinari kirjoitti...

Anonyymi: tässä postauksessa kerron vähän enemmän: http://www.annigriinari.com/search/label/painonpudotusLenkkeilin sillon kuin ehdin. Useasti viikossa!

Anonymous kirjoitti...

Mä en löytänyt osta postauksesta sitä kuinka kauat olit vähähiilarisella. Entä söitkö hedelmiä, kuinka paljon? Mitä muuten joit; vettä/maitoa..?

Anni Griinari kirjoitti...

Anonyymi: No mä olin vähähiilarisella varmaan 1,5-2 vuotta ja välillä söin normaalisti ja sitten taas jatkoin. Hedelmiä söin silloin tällöin, en päivittäin. Mä join enimmäkseen vettä (+kahvia).

Anonymous kirjoitti...

Ok, kiitti! :)