perjantai 4. heinäkuuta 2014

Herkullinen aamiainen: Banaaniletut

Nämä ovat varmasti monelle tuttuja, mutta ne joille tämä on aivan uusi tuttavuus, tässä oiva vinkki aamuherkutteluun, välipalaksi tai herkulliseksi jälkiruoaksi!



Mä monesti paistan itselleni aamiaiseksi pari kananmunaa. Lisäksi saatan hotkaista vielä yhden banaanin. Kun nämä kaksi asiaa yhdistää, saa aikaan oikein herkullisia lettuja! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan :) Tässä siis terveellinen vaihtoehto niille varsinaisille letuille.

Tarvitset vain banaaneja ja kananmunia. Nämä siis riittää, mutta jos haluat hieman lisämaustetta taikinaan, niin kardemumma, kaneli, stevia, vanilja-aromi, jne sopii oikein mainiosti mukaan! Nämä on kyllä omaan makuuni tarpeeksi makeita jo itsessään. 

Tänään lettutaikina koostui yhdestä isosta banaanista ja kahdesta kananmunasta (jos banaanit on suht pieniä niin kaksi kananmunaa ja kaksi banaania). Heitin sekaan hieman kardemummaa, joka sopii mielestäni mukaan erittäin hyvin!

Sekoita munat ja paloittele banaani joukkoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Olen huomannut, että sauvasekoitin on todellakin salainen ase näiden valmistuksessa! Pari kertaa olen tehnyt niin, että olen vain sekoittanut kananmunat käsin ja muussannut banaanin sekaan, muttei koostumus (eikä maku) ole niin hyvä tällä tavalla.

Paista pannulla miedolla lämmöllä rasvan kanssa. Tänään paistoin oliiviöljyn kanssa, mutta jos kaapissa olisi ollut kookosöljyä, olisin ehdottomasti paistanut sillä! Ja jos oikein haluaa herkutella, niin kyllähän ihan kunnon voissa paistetut letut maistuu aina parhaimmalta ;)

Herkkupäivänä näitä voikin sitten nautiskella vaniljajäätelön, kinuskikastikkeen, suklaakastikkeen tai kermavaahdon kanssa (se siitä terveellisyydestä).....


Ei kommentteja: