torstai 13. syyskuuta 2012

Painonpudotuksesta

Ajattelin tehdä postauksen siitä, millaisia muutoksia mun kroppa on käynyt läpi tässä lähivuosina. Tää aihe on mulle aika arka, koska aikaisemmin en ole kehdannut julkaista vanhoja kuvia jossa mulla on vähän enemmän painoa kuin nyt.. Mutta ihan itseäni ja muita inspiroidakseni ajattelin tämän nyt kuitenkin tehdä:

Olen ollut oikeastaan aina normaalipainoinen, eli se on pysynyt lähes normaalin painon rajoissa. Suurimmillaan (joskus keväällä/kesällä vuonna 2009?) mun painoindeksi on ollut n. 24, joka siis myös lasketaan normaaliksi. Indeksilaskurin mukaan lievä ylipaino lähtisi painoindeksistä 25. Silloin tosiaan painoin 69-70kg. Pienimmillään painoindeksini on ollut 17,8, eli normaalia alhaisempi. Silloin painoin 52 kg.

Vuoteen 2008 olin ollut aina normaalissa painossani. Tietysti se oli aina heitellyt 55kg painosta kuuteenkymppiin. Mä olen vain jotenkin aina mieltänyt itselleni täydelliseksi tuon 55kg painon. Mä olen ollut oikeastaan aina sellainen, että voin syödä mitä haluan ja kuinka paljon haluan - lihomatta! Ehkä se on osittain geeneistä kiinni (uskon, että aika paljokin!) ja siitä, että olen aina pitänyt vartalostani huolta liikkumalla (toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän). Ala-asteellakin olin todella laiha! Sain kuulla usein jopa perhetutuiltammekin, että "kyllä tuo Anni on niin hoikassa kunnossa", vaikka söin aivan normaalisti kuten muutkin mun ikäiset :D

Lisäilin postauksen yhteyteen kuvia vuosien varrelta. Naamat sensuroin, koska kroppa on pääasia tässä jutussa. Aika huonoja kuvia, mutta parempia en löytänyt tähän hätään..

Vuosi 2007:


Vuosi 2008 alkukesä:


Tuo kuva vuodelta 2008 on otettu alkukesästä, kaverini 18v -synttäreiltä, minä vielä normaalissa painossani. Sitten paino alkoi nousemaan kun itse täytin saman vuoden loppukesästä 18.

Vuosi 2008 syksy:


Mä en tiedä syytä, miksi mun paino alkoi nousemaan ihan yllättäen. Ehkä aloin syömään normaalia enemmän ja aivan väärällä ruokavaliolla, ehkä täysi-ikäisyys ja baareissa käyminen vaikutti asiaan..tai ehkäpä näistä molemmista syistä!

Mä en huomannut pientä painonnousua ollenkaan ja tuskin kukaan tuttunikaan jotka näkivät mua päivittäin. Mulla ei ollut tapana ravailla peilin edessä tarkkailemassa kroppaani, enkä myöskään ravannut vaa'alla hysteerisesti. Muutoksen huomasi siinä vaiheessa, kun vanhat vaatteet eivät enään mahtuneetkaan päälleni.

Vuosi 2008 loppu-2009 alkukevät:


Toi kuva on joko loppuvuodelta 2008 tai alkuvuodesta 2009, milloin se abiristeily nyt olikaan!

Silloin mulla tosiaan jäi liikunta kokonaan pois. En käynyt salilla, en lenkkeillyt ja söin todella suuria määriä ruokaa. Ehkäpä myös ylioppilaskirjoitukset stressasivat takaraivossa siinä määrin, että en välittänyt panostaa liikunnalliseen elämään, joka ennen oli osa mun arkea. Stressi pisti myös syömään suuria määriä. Tuskin tuo kuvan Ginikään edesauttoi asiaa?

Kevät 2009:


Enhän mä tuossa kuvassa näytä missään nimessä lihavalta, mutta huomaa että ylimääräistä on tullut. Tuossakaan vaiheessa mä en vieläkään itse huomannut eroa. Vanhat vaatteet eivät mahtuneet päälle, mutta en kiinnittänyt asiaan sen koommin huomiota. Kesänä 2009 paino nousi tosiaan siihen 69-70 kilon paikkeille, eli painoon joka on mulla enemmillään ollut.

Loppukesä 2009:


Syksy 2009:


Oikeastaan noita Kreikan matkan lomakuvia katsellessa ajattelin että "mä en ole tossa". Enhän mä tossakaan kuvassa todellakaan näytä lihavalta enkä ole tuossa suurimmillani (siitä ajasta ei taida edes olla kuvia), mutta huomaa että on ylimääräisiä kiloja tullut. En tuntenut tota kroppaa omakseni. Otin itseäni niskasta kiinni ja päätin, että nyt alan panostamaan taas liikuntaan ja katson mitä syön!

Jätin mua turvottavat turhat hiilihydraatit pois ja aloin käymään taas kuntosalilla.

Loppuvuosi 2009:


Kiitos geenien, mun ei ole koskaan tarvinnut "pinnistellä" painonpudotuksen suhteen. Kaikki tutut nauravatkin, että "Annin ei tarvi kun katsoa kuntosalia päin, niin jopa alkaa paino tippumaan ja paikat kiinteytymään". Tosiaan tota loppuvuoden kuvaa katsoessa huomaa jo vähän muutoksia tapahtuneen.

Kesä 2010:Kesänä 2010 tuli lenkkeiltyä ja käytyä salilla ahkerasti. Paino oli kuitenkin pudonnut sen verran, että paikkoja oli kiinteytettävä. Mä asuin tolloin silloisen poikaystäväni kanssa, eikä mulla ei ole hajuakaan paljon mä painoin tona aikana, koska en omistanut vaakaa. Tosin vaakaa on oikeasti ihan turha tuijottaa! Kannattaa luottaa peiliin, mittanauhaan ja rasvaprosenttiin.

Vuosi 2011 alku:


Tuolloin olin ehkä hoikimmillani kuin koskaan. Taisin painaa vain 52kg. Sama linja jatkui vuoden 2011 kesään asti. Tuossa vaiheessa vaatteet, joita olin ennen käyttänyt, olivat vähän liian löysiä mulle.

Kesä 2011:
Tuona aikana olin ehkäpä jo liian luinen. Söin vain niin kuin olin tottunut! Kyllä sitä tulee itse sokeaksi omalle peilikuvalleen, kun sitä tarpeeksi paljon tuijottaa (tuona aikana nimittäin tuijotin!).

Kyllä mä söin paljon, mutta ehkä liiankin yliterveellisesti. Söin niin, että en saanut tarpeeksi tärkeitä ravintoaineita ja sen takia olin usein väsynyt. Ihmetyttää näin jälkeenpäin, koska mä tosiaan rakastan ruokaa ja olen varsinainen herkkusuu :D

2011 syksyllä muutin Helsinkiin ja silloin ruokatottumukset muuttuivat ja sainkin vähän kiloja takaisin.

2012 alkuvuosi:Missikiertueella painoin 55kg, mikä on mun mielestä mulle kaikkein ihanteellisin paino. Kiertueen aikana tuli tosiaan syötyä mitä sattuu ja miten sattuu ja paino nousikin sen jälkeen jonkin verran.

Sitten tähän päivään:

Mulla on ollut nyt kuukauden salitauko ja jos vaan tämän hetkisestä flunssasta parannun ensiviikkoon mennessä, alkaa oikein kunnon tehotreenit! Tällä hetkellä painan n. 58kg ja tarkoitus olisi kiinteyttää oikein toden teolla! Korostan taas, että vaakaa ei kannata tuijottaa, mutta huomaan ihan peilistäkin katsomalla painoni nousseen. Alan siis katsomaan tarkkaan mitä syön (viimeaikoina on tullut syötyä kaikkea epäterveellistä) ja käymään taas säännöllisesti salilla. Voin tänne blogin puolelle kirjata vähän mitä tulee syötyä ja tietysti kuvia vaiheista, jne. Aion erityisesti keskittyä alakroppaan ja vatsaan ja saada tosiaan aikaan kiinteän ja hieman lihaksikkaamman vartalon. Korostan, etten tosiaan tähtää mihinkään "fitnesskroppaan" (mikä tosin on ihailtavaa), vaan tässä vaiheessa sellainen kultainen keskitie kuulostaa erittäin hyvältä! Aion myös panostaa ruoan terveellisyyteen. Mä en todellakaan meinaa nälkiinnyttää itseäni, eli voi syödä paljon, mutta oikeinlaista ruokaa!

Elikkä tällaisen juttuun haastoin itseni!

Tässä pari inpiraatiokuvaa (ainakin) mulle:
Kuvat täältä.

Lukekaa ihmeessä myös aikaisempi postaukseni painonpudotuksestani tästä! Siinä kerron vähän tarkemmin millä tavalla painoni lähti tippumaan.

Korostan tässäkin postauksessa, etten ala kannustamaan ketään pudottamaan omaa painoaan! Ihminen on oikeassa painossaan silloin kun itsestä tuntuu hyvältä ja peilikuva miellyttää :) Kannustan kuitenkin ihmisiä terveellisiin elämäntapohin (joihin minäkin olen siirtynyt kunnolla vasta ihan hiljattain), kannustan liikkumaan!

-Anni

4 kommenttia:

Lara kirjoitti...

tosi hyvä ja mielenkiintoinen postaus :) oon kokenut itse saman ja on tosi kiva nähdä/kuulla sun kokemuksista! :) kiitos tästä, tää varmastikkaan ei ollut mikään helppo juttu tehä tänne blogiin. Oot aina ollut kyllä tosi kaunis :)

Anni Griinari kirjoitti...

Lara: Oikein kiva kuulla, kiitos! Hienoa että säkin olet saavuttanut saman :) No ei ainakaan ihan helpoimmasta päästä, onhan toi vähän henkilökohtaisempi aihe verrattuna siihen mistä yleensä kirjoitan :)

Anonymous kirjoitti...

Kiva postaus!!! :)

Anni Griinari kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos! :)